preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Login
Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 808
Danas: 113

Video s kojim učenici predstavljaju našu školu:

 

Priloženi dokumenti:
STRATEGIJA 14 20.pdf

vijesti
Dan moždanog udara - 29. listopada
Vlatka Vujčić / datum: 13. 11. 2018. 13:02

Povodom Svjetskog dana moždanog udara učenice 3. c razreda Larisa Drobić i Katarina Knežević s predavačicama Mirnom Jozinović, dipl. physioth., Ivanom Tančik, bacc. physioth. i Marinom Musić, dr. med., izradile su prigodni plakat s ciljem upoznavanja učenika s pojavom bolesti kao i s ciljem njezina olakšanja i liječenja.


[OPŠIRNIJE]Dan starijih osoba - 1. listopada
Vlatka Vujčić / datum: 24. 10. 2018. 14:53

Povodom ovoga dana, učenici 5. a razreda s mentoricama Ivanom Žugaj Bukvić i Jelenom Čizmar proveli su aktivnosti  pomoći u samozbrinjavanju, mjerenju RR, GUK-a te BMI-ja u stacionarnom gerijatrijskom odjelu Doma za stare i nemoćne osobe Vinkovci. Aktivnosti su uspjesno provedene na obostrano zadovoljstvo.

Zahvaljujemo ucenicima,mentorima i korisnicima Doma na angazmanu.
 

[OPŠIRNIJE]Dan mentalnog zdravlja
Vlatka Vujčić / datum: 24. 10. 2018. 14:16

Medunarodni dan mentalnog zdravlja svake godine simbolično se obilježava 10. listopada. Kao i svake godine, učenici i mentori naše škole obilježavaju ga prigodnim radno-zdravstvenim aktivnostima u sklopu Dnevne bolnice Psihijatrijskog odjela OŽB Vinkovci. 

Više o provedenim aktivnstima možete pročitati pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem 5. VITALNI ZNAK - PALIJATIVNA SKRB U RJEŠAVANJU PATNJE
Vlatka Vujčić / datum: 20. 10. 2018. 09:27

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za palijativnu medicinu te Doma zdravlja Vukovar u Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći Simpozij palijativne skrbi s međunarodnim sudjelovanjem s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje. Na Simpoziju su sudjelovali i učenici 4. a i 5. a razreda naše škole pod vodstvom mentora Josipe Anić, Marka Blažića, Ivane Žugaj Bukvić, Dražena Enderlija, Svjetlane Reljanović, Silvije Stojić te Ivane Vrkašević. Vrijedno je istaknuti kako je naša učenica Jelena Panić uz moralnu potporu Ivana Pavića aktivno sudjelovala u prevođenju uvodnog dijela predavanja profesorice Iwone Zaporowske-Stachowiak sa Sveučilišta medicinskih znanosti u Poznanu, Poljska.

Fotografije možete pogledati pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan pješačenja - 15. listopada
Vlatka Vujčić / datum: 18. 10. 2018. 10:13

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pješačenja, učenici 5. a razreda u Općoj su županijskoj bolnici Vinkovci educirali pacijente o važnosti pješačenja i provođenja tjelesne aktivnosti. 

Više o provedenoj akciji pogledajte pod "opširnije".

 


[OPŠIRNIJE]Darivanje krvi
Vlatka Vujčić / datum: 12. 10. 2018. 11:02

Dana 10. listopada 2018.  u suradnji s Gradskim  društvom Crvenog križa Vinkovci te Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, organizirana je akcije dragovoljnog darivanja krvi. Ovom najplemenitijom akcijom  učenici naše škole učinili su dobro djelo – pomogli drugima darivanjem krvi jer to je gesta kojom možemo pomoći nekome u nevolji, čak i spasiti život. 

Hvala svim našim učenicima koji su po prvi, drugi, ili treći puta darivali krv!


[OPŠIRNIJE]Europski školski sportski dan
Vlatka Vujčić / datum: 11. 10. 2018. 12:50

U sklopu Europskog školskog sportskog tjedna, šetnjom na Sopot (izletište i arheološki lokalitet) obilježili smo Europski školski sportski dan 28. rujna 2018.

Kako nam je bilo pogledajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičaste vrpce
Vlatka Vujčić / datum: 11. 10. 2018. 08:52

Dan ružičaste vrpce - simbol borbe protiv raka dojke, obilježen je 6. listopada 2018.  Organizatori su Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Liga protiv raka Vinkovci, uz logističku podršku Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i učenika 3. a razreda naše škole. U središnjem gradskom parku u Vinkovcima provedena je javnozdravstvena akcija u svrhu podizanja svijesti o raku dojke, te važnosti njegovog otkrivanja.

Opis aktivnosti možete pogledati pod "opširnije". 

Fotografije možete pogledati u Fotogaleriji. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan starijih osoba - 1. listopada
Vlatka Vujčić / datum: 5. 10. 2018. 11:47

Učenici 4. b razreda (fizioterapeutski tehničar/tehničarka) s korisnicima Doma za stare i nemoćne osobe u Vinkovcima, obilježili su Međunarodni dan starijih osoba 1.10.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan srca - 29. rujna
Vlatka Vujčić / datum: 4. 10. 2018. 09:22
Aktivnosti provedene na Trgu bana J. Šokčevića

Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna. Učenici 4.a i 5.a razreda tim su povodom odradili niz aktivnosti u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci i u samom gradu među stanovnicima Vinkovaca (sa Zavodom za javno zdravstvo VSŽ i Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci). Mentorice su: Maja Ujlakoš, bacc.med.techn., Silvija Stojić, mag.med.techn i Ivana Žugaj Bukvić, bacc.med. tech.

Više o aktivnostima možete pročitati pod "opširnije". 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2018. godine
Blanka Bunjevac / datum: 24. 9. 2018. 10:32


Učenici 3. i 4. razreda obilježili su Svjetski dan Alzheimerove bolesti 21. rujna 2018. radionicama u školi i Domu umirovljenika s mentoricama Marijom Baumschabel, dipl.physioth. i Dubravkom Keser, bacc.physioth.
 
Dubravka Keser, bacc.physioth.
 
Više fotografija pogledajte pod "opširnije".

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan fizikalne terapije 2018. godine
Blanka Bunjevac / datum: 10. 9. 2018. 08:05Svjetski dan fizikalne terapije svake se godine obilježava 8. rujna i nosi određenu poruku kojom se želi proširiti svijest o važnoj ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije. Svjetska organizacija za fizikalnu terapiju ove godine stavlja naglasak na povezanost fizikalne terapije i mentalnog zdravlja. Umjerene fizičke aktivnosti štite od pojave depresije i pridonose očuvanju mentalnog zdravlja.
  
Tom prilikom učenici naše škole su u centru grada dijelili letke te demonstrirali vježbe prolaznicima kako bi ukazali na važnost struke te promovirali redovno kretanje kao jedan od načina prevencije različitih bolesti.


Učenici su odradili Svjetski dan fizioterapije sa svojim mentoricama: Ivanom Tančik, bacc.physioth., Mirnom Jozinović dipl.physioth., Marijom Baumschabel, dipl.physioth. i Dubravkom Keser, bacc.physioth.

 
Dubravka Keser, bacc. physioth.

[OPŠIRNIJE]Grupne vježbe na bazenima "Lenije" u sklopu Kineziterapije
Blanka Bunjevac / datum: 22. 5. 2018. 17:21

Dana 17.5.2018. godine učenici 3.b razreda naše škole, pod vodstvom prof. Marije Baumschabel dipl. physioth, održali su grupne vježbe na bazenima "Lenije" u sklopu Kineziterapije. U suradnji sa domom za starije i nemoćne osobe Vinkovci, učenici svojim upornim radom i zalaganjem su odlično odradili zadani posao, odnosno prepreku koja se našla pred njima; a to su vježbe za starije i nemoćne osobe koje su prisustvovale grupnim vježbama u bazenu.
Vježbanje u bazenu je od velike koristi jer poboljšava agilnost, ravnotežu i kardiovaskularnu kondiciju, smanjuje se rizik od padova u odnosu na kopnu. Mnoga zdravstvena stanja uvelike će imati koristi od vježbanja u bazenu uključujući artritis, osobe sa fibromijalgijom, bol u leđima, te neurološki poremećaji i poremećaji ravnoteže.

Marija Baumschabel, dipl. physioth.
 

Više fotografija pogledajte pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Kineziterapija - vježbe iz terapijskog jahanja
Blanka Bunjevac / datum: 21. 5. 2018. 17:23

Učenici naše škole, smjer fizioterapeutski tehničar/ka, krenuli su na vježbe iz terapijskog jahanja u sklopu predmeta Kineziterapija u Konjičkom klubu "Satir" iz Vinkovaca.

Dubravka Keser, bacc. physioth.

 

Više fotografija pogledajte pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Dan sestrinstva i obilježavanje Državne smotre Hrvatskog Crvenog križa 12. 5. 2018.
Blanka Bunjevac / datum: 15. 5. 2018. 12:44

I ove godine naši učenici su sudjelovali u obilježavanju tjedna HCK te Dana sestrinstva 12.05. prigodnim javnozdravstvenim aktivnostima u središnjem gradskom parku (guk, mjerenje tlaka, savjetovanje o pravilnoj prehrani). Učenici 4. i 5. razreda pod mentorstvom prof. J. Čizmar i D. Enderlija provodili su javnozdravstvene aktivnosti, te i ovim putem doprinijeli jačanju svijesti u građana o važnosti prevencije bolesti i promicanju zdravih životnih navika, neovisno o životnoj dobi.

Zahvaljujemo CK-u, učenicima i mentorima.

J. Čizmar, mag. med. techn.

Više fotografija pogledajte pod "opširnije". 


[OPŠIRNIJE]Predavanje "Medicinska sestra u očima pacijenta" u sklopu Sajma zdravlja 2018.
Blanka Bunjevac / datum: 25. 4. 2018. 12:36
U sklopu Sajma zdravlja 2018., učenici naše škole Andro Čamo i Elizabeta Majstorović (5. B) pod vodstvom mentorica Ivane Žugaj Bukvić i Jelene Čizmar prof., održali su predavanje na temu "Medicinska sestra u očima pacijenta", s prigodnom prezentacijom sudionicima ovogodišnjeg stručno-zdravstvenog skupa te naglasili nikad važniju ulogu medicinskih sestara/tehničara u utjecaju na opći boljitak pacijenata te na sadržaj skrbi koju im pružaju. Upravo je zdravstveno osoblje to koje je u prvom kontaktu s bolesnikom te osigurava adekvatnu prvu fizičku, ali i psihološku podršku svojim pacijentima, brine se da svojim empatičnim pristupom u bolesnika stvaraju ozračje sigurnosti i zaštite kako bi se oni i u stanju bolesti što lakše nosili sa svim bremenima neizvjesnosti koja ih okružuje.
 
Učenici su jos jednom naglasili važnost sestrinskog poziva i njenu ulogu u humanističkom drustvu, te im na tome iskreno zahvaljujemo.
 
Mentori,
J. Čizmar, mag. med. tech.
I. Žugaj Bukvić, bacc. med. tech.

[OPŠIRNIJE]Sajam zdravlja – Simpozij sestrinstva, Vinkovci 2018.
Blanka Bunjevac / datum: 24. 4. 2018. 11:55


 

U subotu, 21. travnja, održano je predavanje naših učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege na Simpoziju sestrinstva, Vinkovci 2018.: Pacijenti, liječnici, komunikacije, mediji i novinari s temom „Zdravlje, mediji i komunikacija“. Kao i uvijek, učenici 4.a razreda su oduševili prisutni auditorij svojim izlaganjem i odličnom prezentacijom kojom su obuhvatili najvažnije stavke potrebne za uspješnu komunikaciju u zdravstvu, utjecaju medija na zdravlje te o samom zdravlju kojem moramo posvetiti više pažnje.

Uspjeh ne bi bio moguć bez stručnog vodstva mentora Dražena Enderlija, bacc. med. techn. te Marka Blažića, bacc. med. techn. Stoga čestitamo njima te učenicima Jeleni Panić, Alenu Žigiću, Ivoni Kelavi i Elli Osmanović na odlično odrađenom zadatku.

Još fotografija pogledajte pod "opširnije". 


[OPŠIRNIJE]Ljubičasti dan 2018. – Dan podrške oboljelima od epilepsije
Blanka Bunjevac / datum: 16. 4. 2018. 13:24

Dana 26. ožujka obilježava se Ljubičasti dan, manifestacija koja je pokrenuta 2008. g. na inicijativu tada 9-godišnje djevojčice Cassidy Megan, njenih roditelja i Udruge za epilepsiju iz Nove Škotske u Kanadi. Za obilježavanje ovog dana izabrana je ljubičasta boja lavande koja je internacionalna boja epilepsije.

Hrvatska se uključila 2010.g., a ove godine se Stručno vijeće medicinskih sestara Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci po drugi puta odlučilo ovu manifestaciju uključiti u Školski kurikulum. Uoči Ljubičastog dana 2018. godine učenici završnog razreda zanimanja medicinska sestra/medicinski tehničar Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca samostalno su izradili edukativne materijale pod stručnim vodstvom svojih mentorica Maje Ujlakoš, bacc. med. techn., Ivane Merkaš, bacc. med. techn.  i Josipe Krsnik, mag. med. techn.

Više pročitajte pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa 2018. godine
Blanka Bunjevac / datum: 26. 3. 2018. 10:35

U cijeloj Hrvatskoj 25. ožujka obilježava se Dan narcisa – posvećen oboljelima od raka dojke. Ova teška bolest ima sve veću stopu pojavnosti i mortaliteta, u Hrvatskoj obolijeva svaka 11. žena, odnosno godišnje njih 2600, od čega 1000 umire.
“Hrvatska najgore stoji u okruženju, i po broju oboljelih žena i po broju žena koje su izgubile bitku s tom bolesti. Najnoviji podatak kaže da u Hrvatskoj svaki mjesec umre 90 žena”, upozorila je Mirjana Pešec, predsjednica Kluba žena liječenih na dojci “Una”, koji su zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije organizatori obilježavanja Dana narcisa u Vinkovcima.

Više o Danu narcisa, kao i fotografije, možete pogledati pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan bolesnika 2018. godine
Blanka Bunjevac / datum: 12. 2. 2018. 12:42

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Učenici 4. i 5. razreda obilježili su ovaj dan posjetivši Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci i Opću županijsku bolnicu Vinkovci dijeleći bolesnicima i korisnicima navedenih zdravstvenih ustanova prigodne poruke povodom ovog dana izmamivši osmijehe na njihova lica.

Svjetlana Reljanović, mag. med. tech.

Antonija Uršić, bacc. med. tech.


[OPŠIRNIJE]Dan ljudskih prava 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 20. 12. 2017. 15:06
 
Ljudska prava definirana su jos davne 1948. godine (UN) i od tada su prisutna u svim sferama ljudskog života. Ljudska prava su temeljno obilježje svakog normalnog društva i kao takva bi trebala biti dostupna i zajamčena svima, a zdravstvene ustanove i zdravstveni djelatnici bi svakako trebali biti jedni od njihovih glavnih promotora.
 
Učenici 5.a razreda, zajedno s mentorima prof. Čizmar i prof. Vrkašević obilježili su prigodno Dan ljudskih prava u vinkovačkoj bolnici, ukrašavajući predvorje prigodnim stručnim plakatima i brošurama.
 
Zahvaljujemo učenicima i mentorima!
 
Više fotografija možete pronaći pod "opširnije".
 
 

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan dječjih prava 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 22. 11. 2017. 15:32

 

Međunarodni dan dječjih prava obilježen je 20.11.2017. na Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vinkovci.  U obilježavanju su sudjelovali učenici 4.a i 5.b razreda naše škole koji su zajedno s malim pacijentima izrađivali prigodne plakate i informativne brošure kojima se jača svijest ljudi o važnosti poznavanja i poštivanja dječjih prava te općenito radu usmjerenu na dobrobit djece. Prigodnim plakatima i brošurama ukrašeni su panoi OŽB Vinkovci. 

Zahvaljujemo odjelu pedijatrije i njihovim malim pacijentima na suradnji.

 

Mentorice: Jelena Čizmar i Matea Bošnjak

 

 

Više fotografija možete pronaći pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan šećerne bolesti 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 15. 11. 2017. 10:45Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, 14. studenoga 2017. godine učenici 4. razreda proveli su na Odjelu kardiologije Opće županijske bolnice Vinkovci  edukaciju oboljelih o važnosti redovite kontrole i pravilne prehrane. Oboljeli su dobili upute o vođenju dnevnika samokontrole, a svoja iskustva koja su prošli od obolijevanja do danas su rado podijelili s učenicima.

Silvija Stojić, mag. med. techn.


[OPŠIRNIJE]Europski dan doniranja organa 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 19. 10. 2017. 13:29Europski dan darivanja organa obilježava se 13. listopada svake godine. Republika Hrvatska danas je vodeća zemlja u Europi i svijetu po broju darivatelja organa i najkraćem čekanju na transplataciju. Cilj obilježavanja ovog dana je razvijanje svijesti o važnosti odluke o darivanju organa poslije smrti, pružanje podrške i solidarnosti prema onima koji čekaju na presađivanje organa. Ove godine, učenici Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci i njihovi mentori, obilježili su Europski dan doniranja organa u vinkovačkoj bolnici.

Više informacija o obilježavanju Dana darivanja organa, kao i fotografije, potražite pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan mentalnog zdravlja 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 11. 10. 2017. 08:45Prije 25 godina Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja, koji se od tada obilježava svake godine u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH), kako bi se usmjerila pažnja javnosti na probleme mentalnog zdravlja, na važnost njegovog promicanja te potaknulo ulaganje u mentalno zdravlje.

Svjetski dan mentalnog zdravlja ujedno je i prilika za razmišljanje što se još može učiniti kako bi se smanjila stigma i diskriminacija na koju svakodnevno nailaze osobe s duševnim smetnjama. Upravo iz tog razloga učenici 4. a razreda 10. listopada 2017. godine posjetili su Dnevnu psihijatrijsku bolnicu Vinkovci gdje su sudjelovali u terapijskoj grupi. Bilo je to jedno vrlo ugodno druženje gdje su učenici iz prve ruke mogli saznati brojne poteškoće s kojima se susreću bolesnici u svakodnevnom životu. Razgovaralo se o diskriminaciji psihijatrijskih bolesnika no najviše o promicanju mentalnog zdravlja kao jedne od najvažnijih mjera sprječavanja diskriminacije.

Ivana Žugaj-Bukvić, bacc. med. techn.
Dražen Enderli, bacc. med. techn.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičaste vrpce 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 10. 10. 2017. 09:55Po 18. put u Hrvatskoj je obilježen Dan ružičaste vrpce. Riječ je o akciji čiji je cilj prevencija i rano otkrivanje raka. Javnozdravstvenu akciju u povodu Dana ružičaste vrpce u Vinkovcima su organizirali Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Liga protiv raka Vinkovci. Glavni nositelj programa bio je Klub žena liječenih na dojci „UNA“, koji djeluje kao sekcija Lige protiv raka Vinkovci.

Više o Danu ružičaste vrpce te načinu na koji su učenici i nastavnici naše škole obilježili, pročitajte pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan starijih osoba 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 2. 10. 2017. 12:09

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u cijelom svijetu 1. listopada kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se treba prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Ovaj dan je prilika za  isticanje važnih doprinosa starijih osoba u društvu i podizanje svijesti o problemima i izazovima starenja u današnjem svijetu.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci, učenici petih razreda sudjelovali su u edukaciji korisnika. Tema edukacije bila je prehrana osoba starije dobi, a cilj upoznati štićenike s karakteristikama pravilne prehrane s obzirom na fiziološke promjene koje se događaju tijekom starenja.

Nakon završene edukacije nastavilo se ugodno druženje učenika s korisnicima.
 

Ivana Žugaj-Bukvić, bacc. med. techn.
Antonija Uršić, bacc. med. techn.               


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan srca 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 29. 9. 2017. 14:30Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna 2017. godine, učenici 4. razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci, na odjelu kardiologije Opće županijske bolnice Vinkovci proveli su mjerenje krvnoga tlaka, pulsa te edukaciju oboljelih o važnosti redovitih kontrola i samokontrola.
Ukazali su na važnost pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti te čimbenika rizika za nastanak i komplikacije kardiovaskularnih bolesti. Učenici su izrađivali plakat na istoimenu temu. Svoja iskustva oboljeli su rado podijelili s učenicima koji su iz prve ruke dobili potvrdu o utjecaju čimbenika rizika na vlastito zdravlje.

 

Silvija Stojić, mag. med. techn.                                                           


[OPŠIRNIJE]Tjedan Hrvatskog Crvenog križa (8. - 15. svibnja)
Blanka Bunjevac / datum: 6. 6. 2017. 12:01

 

Povodom obilježavanja Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, u suradnji s učenicima naše Škole, pod mentorstvom prof. Jelene Čizmar, organiziralo je 10. svibnja u središnjem gradskom parku prezentaciju zdravstvenih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi proveli su učenici 4.b i 2.a razreda, koji su također savjetovali građane o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani te važnosti darivanja krvi, koja je izvor života. 

Više fotografija možete pronaći pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje Schola Medica 2017. – u disciplini medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege zauzeli smo 3. mjesto
Josip Šuker / datum: 28. 4. 2017. 12:38Državno natjecanje učenika/ca srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora zdravstvo i socijalna skrb održalo se od 24. – 26. travnja u prostorima Medicinska škole Osijek.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Ljubičastog dana 2017. godine
Blanka Bunjevac / datum: 27. 3. 2017. 13:19

Ljubičasti dan“ ili „Purple day“  je dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji. U nedjelju, 26. ožujka, obilježen je Ljubičasti dan u Vinkovcima, a učenici završnog razreda medicinska sestra/medicinski tehničar naše škole samostalno su izradili edukativne materijale pod stručnim vodstvom svojih mentorica, profesorice Marije Antolović, bacc.med.techn. i profesorice Josipe Krsnik, mag. med. techn. 

Više pročitajte pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju