preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Pravilnik o polaganju državne mature- NEDOZVOLJENA PONAŠANJA UČENIKA

Autor: Ružica Kruhoberec, 22. 5. 2019.

       Ispite državne mature provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji sa školama.U pripremi i provedbi ispita državne mature svi sudionici dužni su se pridržavati Pravilnika o polaganju državne mature (NN 1/13) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o polaganju državne mature i Pravila koje donosi NCVVO.

Pod poveznicom opširnije nalaze se pojedini članci Pravilnika koji navode nedozvoljena ponašanja pristupnika te mjere sprječavanja, a u prilogu je cjeloviti  Pravilnik o polaganju DM.

Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

 

Članak 31.

(1) Nedozvoljena ponašanja učenika, odnosno pristupnika na ispitu jesu:

1. nepridržavanje uputa dežurnoga nastavnika,

2. upisivanje neprimjerenih znakova ili neprimjerenih sadržaja u ispitni test,

3. nepridržavanje uputa o uporabi propisanoga pribora,

4. osvrtanje, razgovaranje odnosno sporazumijevanje,

5. ometanje tijeka ispita,

6. narušavanje tajnosti identiteta pristupnika potpisivanjem punim imenom i prezimenom ili na neki drugi način koji omogućava identifikaciju,

7. prepisivanje ili dopuštanje prepisivanja,

8. posjedovanje ili korištenje nedopuštenih pomagala, uključujući mobilni telefon te druge prijenosne ili nosive elektroničke audio i video uređaje,

9. predavanje uratka drugoga pristupnika,

10. nedozvoljeno posjedovanje ispitnih materijala,

11. zamjena identiteta pristupnika.

(2) Mjere koje se izriču u slučajevima utvrđenoga nedozvoljenog ponašanja iz stavka 1. točke 1. do 7. ovoga članka za vrijeme polaganja ispita su:

a) opomena – kao upozorenje pri prvome primijećenome nedozvoljenom ponašanju, b) prekid ispita i poništavanje ispita – pri ponovljenome nedozvoljenom ponašanju.

(3) Mjere koje se izriču u slučaju kada se nedozvoljeno ponašanje iz stavka 1. točke 2. i 6. ovoga članka utvrdi nakon polaganja ispita i tijekom ocjenjivanja ispita su poništenje ispita ili dijela ispita.

(4) U slučajevima nedozvoljenoga ponašanja iz stavka 1. točke 8. do 11. ovoga članka, a koji je primijećen prije, tijekom ili nakon polaganja ispita državne mature te tijekom ocjenjivanja izriče se mjera poništavanja svih položenih ispita i zabrana polaganja ostalih ispita u tome ispitnom roku.

5) U slučaju kada se tijekom ocjenjivanja ispita pojavi opravdana sumnja na moguće nedozvoljeno ponašanje učenika odnosno pristupnika iz stavka 1. točke 7. ovoga članka, Centar postupa sukladno članku 38. stavku 4. do 8. ovoga Pravilnika.

(6) Mjeru poništenja svih položenih ispita državne mature izriče ravnatelj Centra.

(7) Osim u slučajevima navedenim u stavku 1. i 2. ovoga članka, ravnatelj Centra može poništiti ispite i u drugim slučajevima, a u kojima je dovedena u pitanje zakonitost provedbe ispita.

Članak 32.

(1) Opomenu izriče voditelj ispitne prostorije te istu zapisuje u zapisnik o tijeku ispita.

(2) U slučaju iz članka 31. stavka 2. točke b) ovoga Pravilnika, voditelj ispitne prostorije odmah obavještava predsjednika ispitnog povjerenstva koje utvrđuje stvarno stanje i o istome obavještava Centar, koji na prijedlog ispitnog povjerenstva donosi odluku o poništenju ispita.

(3) U slučaju prekida ispita učenik odnosno pristupnik dužan je napustiti prostoriju u kojoj se polaže ispit tako da ne ometa provođenje ispita.

(4) Ispitno povjerenstvo o svim mjerama protiv prekršitelja obavještava Centar.


Priloženi dokumenti:
Pravilnik-o-polaganju-DM-procisceni-tekst.pdf (267.03 KB)


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 337
Danas: 11
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci / H.D.Genschera 16a, HR-32100 Vinkovci / ss-drastampara-vk.skole.hr / ured@ss-drastampara-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju