2016-10-27 12:04:32

Dani kruha: dani zahvalnosti za plodove zemlje, 2016.

           


Dana 18.listopada 2016. godine
u hodniku Škole smo obilježili Dane kruha.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo učenicima!

Klikom na „opširnije“ pročitajte više o Danu i o najboljim štandovima.

„Dragi učenici,

oduševljeni smo vašim velikim doprinosom u obilježavanju „Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje“ gdje ste svojim izložbenim štandovima pokazali svoju kreativnost i inventivnost. Ponosni smo što ste nam priredili prekrasan ambijent jer u svakom štandu se vidjelo djelo ljudskih ruku, djelo ne samo vas dragi učenici nego i vaših roditelja, koji brinu o tome da obitelj ima uvijek ono što je potrebno. Motivacije i stvaralaštva nije nimalo nedostajalo i u punom svjetlu ste istaknuli vrijednost kruha u svakodnevnom životu.

Obilježavanjem Dana kruha htjeli smo iskazati poštovanje prema ljudskom radu i međuovisnosti s prirodom u proizvodnji hrane te zahvalnost za njene plodove. Kroz simboliku kruha i konkretnu suradnju roditelja i škole, važno nam je okupljanje i uvažavanje doprinosa svih članova naše škole, prijatelja u razredu i profesora na poslu.

Preko kruha poštujemo našu zemlju koju smo dužni čuvati jer zaštita okoliša je izrazito bitna u očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, u podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

Ovogodišnje obilježavanje Dana kruha ima posebnu humanitarnu gestu jer je Tim učenika naše škole u suradnji s Crvenim križem sve krušne proizvode darovao potrebitim obiteljima.

I na kraju, dragi učenici, vaša prezentacija izložbenih štandova imala je natjecateljski karakter pa je Prosudbeno povjerenstvo imalo veoma težak zadatak jer je moralo od svih impresivnih štandova moralo odabrati tri koja su se po nečemu istaknula. Još jednom zahvaljujemo svim učenicima, akterima i kreativcima koji su pokazali izvrsnu prezentaciju izložbenih štandova, a oni  koji su se za nijansu istaknuli su:

Prvo mjesto za autohtonost, tradicionalnost, raznovrsnost, izvornost, gostoprimstvo i kulturnu rukotvorinu (narodnu nošnju) karakterističnu za Slavoniju te originalnu angažiranost štanda, dijele: 3.A i 4.D razred Drugo mjesto za autohtonost, tradicionalnost i kulturnu rukotvorinu dodijeljeno je 3.C razredu Treće mjesto za raznovrsnost, originalnost te ekološki zdrave proizvode dodijeljeno je 1.D i 2.A razredu Četvrto mjesto dijele svi ostali razredi koji su samo za nijansu bili drugačiji. Pohvala i 4.A razredu i njihovoj razrednici  što su svoju nemogućnost kreiranja izložbenog štanda zamijenili paketom prehrambenih namirnica.

Svim sudionicima biti će dodijeljene Zahvalnice, a plasiranima Pohvalnice.

Ravnateljica, Antonija Majić“

Fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji: Dani kruha


Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampar