preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest o radu školske knjižnice

Autor: Vlatka Vujčić, 6. 9. 2021. 11:43

Školska knjižnica nastavlja s radom u zgradi naše škole. 

Radno vrijeme je sljedeće:

ponedjeljak, srjeda, petak - od 8,00 do 14,00 

utorak, četvrtak - od 9,30 do 15,30. 

 [više]

Međunarodni dan fizioterapije - 8. rujna 2021.

Autor: Vlatka Vujčić, 15. 9. 2021. 10:43

Povodom Međunarodnog dana fizioterapije, 8. rujna 2021., nastavnici strukovnih predmeta u zanimanju fizioterapeutski tehničar/ka osmislili su projekt suradnje s učenicima te njihov doprinos i uloga u djelovanju rada fizioterapeutske skrbi.

Ove je godine sudjelovala grupa učenika 2. c razreda s nastavnicama Ivanom Tančik, dipl.physioth. i Mirnom Jozinović, mag.physioth., koji su crtežima osmislili kako oni zamišljaju rad i tko je fizioterapeut. Crteži su izloženi u prostoru škole.

Ivana Tančik, dipl. physioth.

 [više]

KREATIVA COVID-19 SUPROTIVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vlatka Vujčić, 1. 9. 2021. 10:52

Projekt je bio namijenjen učenicima naše škole kojima predaju profesorice Vlasta Galić i Gordana Medić. Cilj je projekta bio izraziti kreativnost u raznim umjetničkim područjima i poticati učenike na stvaralaštvo. Svojim kreativnim radovima prkosili su negativnim učincima pandemije tijekom školske godine 2020./2021.

U literarnom izričaju istaknuli su se: Paula Šalić, Dora Stubičar, Anna Šimić, Katarina Kosor, Nikolina Gagulić, Petra Papac, Martina Papac, Marina Galinović, Matea Jagodanac, Toni Marijanović i Helena Jakšić.

U likovnom izričaju svoju kreativnost izrazili su: Vanesa Zetaković, Marija Gožović, Dora Kiralj i David Reljanović.

Izložbu svojih umjetničkih fotografija pod nazivom Svijet je lijep, a život dar je s neba pripremila je Viktorija Kresić.

Izložba ovoga projekta postavljena je u prostoru škole, a videozapis Viktorijinih fotografija nalazi se privitku pod "više".

Vlasta Galić i Gordana Medić

 [više]

Svjetski dan Alzheimerove bolesti, 21. rujna

Autor: Vlatka Vujčić, 21. 9. 2021. 10:03

Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, 21. rujna, jedna skupina učenika 3. c razreda sa strukovnom profesoricom Martinom Majsinger obilježili su dan borbe protiv ove bolesti. Podizanjem svijesti o ovom najčešćem uzroku demencije izradili su i izložili plakat u hodniku naše škole. Alzheimerova bolest je progresivna bolest mozga karakterizirana gubitkom pamćenja, sposobnosti rasuđivanja i promjenama osobnosti. Osim što se radi o vodećem javnozdravstvenom problemu, ovaj poremećaj predstavlja najčešći oblik demencije koji zahtjeva pravodobno prepoznavanje i liječenje. Demencija je pojam kojim označavamo skupinu vidljivih znakova oštećenja pamćenja i drugih intelektualnih sposobnosti. Od Alzheimerove bolesti (AB) i drugih oblika demencija danas u svijetu boluje 24 milijuna ljudi. Isključivo pravodobnim započinjanjem liječenja bolesnici su duže samostalni i neovisni o drugima, što im na raspolaganje stavlja vrijeme dragocjeno ne samo za sebe, već i za svoje obitelji.

U izradi plakata sudjelovali su: Katarina Kosor, Stela Mikić, Laura Mendeš, Lana Mitić, Tena Ostojić i Matej Mijatović.
 

 [više]

Natječaj za izložbu fotografija na temu "Upoznaj Hrvatsku" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vlatka Vujčić, 9. 9. 2021. 10:53

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku. Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju s domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama.

Uvjeti natječaja:

  • Fotografije se šalju elektronskom poštom isključivo na Email adresu upoznajhrvatsku@ponosdomovine.hr
  • Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu i suglasnost za objavu osobnih podataka koja se nalazi u prilogu natječaja
  • Dopušteno je prijaviti maksimalno 2 (dvije) fotografije
  • Fotografije moraju biti u jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela
  • Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene
  • Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2022. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:

  1. Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka
  2. Slavka Pavić - fotografkinja
  3. Hrvoje Saršon - fotograf

Odabranih 25 fotografija objavit ćemo na Web i Facebook stranici udruge Ponos domovine te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, na prigodnim izložbama diljem Hrvatske u periodu od travnja do srpnja 2022. godine. Za autore najuspješnijih fotografija osigurane su medalje i plakete te vrijedne nagrade naših donatora i sponzora!

Suglasnost za objavu i prijavnica nalaze se u privitku pod "više". 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 1689
Danas: 165
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci / H.D.Genschera 16a, HR-32100 Vinkovci / ss-drastampara-vk.skole.hr / ured@ss-drastampara-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju