preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

 > Naslovnica
vijesti

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana osteoporoze Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vlatka Vujčić, 15. 10. 2021. 12:18

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana osteoporoze učenici 4. c razreda (Mirjana Ivanko, Marija Jakopović, Helena Kozarac, Nika Kajkić, Dunja Klarić, Benjamin Pejić i Borna Šitum) uz koordinaciju nastavnica Mirne Jozinović, mag. physioth., Katarine Petrić, mag. physioth. i Ivane Tančik, dipl. physioth. osmislili su plakat s vježbama za osteoporozu.  Kada dopusti epidemiološka situacija, planira se posjet udruzi Umirovljenika grada Vinkovaca i aktivnost vježbanja s članovima udruge.

Aktiv fizioterapije.

Plakat s vježbama možete pogledati na ovoj poveznici ili u privitku pod "više". 

Izvori koje su učenici koristili prilikom izrade plakata navedeni su pod "više". 

 [više]

Međunarodni dan pješačenja – 10. listopada 2021.

Autor: Vlatka Vujčić, 14. 10. 2021. 13:04

Najznačajnija svjetska manifestacija u koju se aktivno uključuje veliki broj zemalja svijeta. Organizira se u mjesecu listopadu, potiče ekološku svijest o potrebi očuvanja prirode, a s druge strane propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi. Pješačenje je vrlo važno u  održavanju psihofizičkog zdravlja čovjeka, jača mišiće našega tijela, a pri tom ne izaziva dodatna opterećenja. Potiče lučenje serotonina i endorfina, hormone sreće, te tako uvelike smanjuje stres i povoljnije utječe na san čovjeka.

     U obilježavanju Međunarodnoga dana pješačenja, sudjelovali su učenici 4. razreda, izrađujući promotivne materijale u svrhu podizanja svijesti o važnosti uključivanja pješačenja u našu svakodnevnicu.

Tena Miljković i Maja Ujlakoš

 [više]

Tjedan cjeloživotnog učenja (27. rujna - 3. listopada)

Autor: Vlatka Vujčić, 12. 10. 2021. 13:37

Radionica Upoznajte konje i ove je godine održana u suradnji s KK Satir.

Dana 1. listopada 2021. godine naša škola se zajedno s članovima konjičkog kluba pridružila obilježavanju 15. tjedna cjeloživotnog učenja.

Omogućili smo građanstvu da dođe i upozna konje, rad samog kluba i mogućnost volontiranja kod rehabilitacijskog jahanja.

Domaćini su bili članovi kluba KK Satir s gospođom Tihanom Fiolić na čelu i naš 4. d razred smjer veterinarski tehničari s nastavnicima iz praktične nastave: Antonijom Majić, Indirom Ivanić Matečić, Klaudinom Grahovac i Gordanom Katarina.

Ove godine posjetili su nas učenici 3.c razreda naše škole, zanimanje fizioterapeutski tehničar. Upravo konji povezuju naše dvije struke, veterinari brinu o konju, a fizioterapeuti ih koriste kao sredstvo rehabilitacije i u hipoterapiji.

Gordana Katarina

Fotografije možete pogledati pod "više". 

 [više]

Europski dan jezika obilježen u školi

Autor: Vlatka Vujčić, 30. 9. 2021. 12:05

Europski dan jezika – t-shirt contest

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26.rujna, ove godine smo u sklopu nastave Engleskog jezika odlučili s učenicima provesti malo drugačiju aktivnost. Kako je objavljen natječaj za izradu loga za majice za obilježavanje tog dana "T-shirt contest" na kojem mogu sudjelovati sve Europske zemlje, i mi smo odlučili dati svoj doprinos. 

Učenicima su podijeljene majice, a oni su prema svojoj želji i mašti ukrasili iste. Tema je Europski dan jezika. Sve uratke smo prilagodili grafički kako bismo ih prijavili na natječaj. Naši su učenici još jednom pokazali koliko su spretni i kreativni i izvrsni u oslikavanju.

Profesori stranih jezika

Fotografije majica možete pogledati u mapi Fotogalerija

 [više]

Europski dan jezika obilježen na županijskoj razini

Autor: Vlatka Vujčić, 30. 9. 2021. 11:57

Ove godine, povodom dana Europskih jezika, naša je škola sudjelovala u projektu 'Small countries with big hearts' 'Kleine Länder mit großem Herz.' Ukupno 9 škola iz Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo je na manifestaciji na vinkovačkom korzu u petak, 24. rujna 2021. Učenici su pokazali svoju kreativnost i znanje vezano za pojedine europske države. Naša škola predstavljala je naše susjede Sloveniju. Učenici 3. i 4. razreda marljivosu  pripremili materijale za naš štand.  Priredili smo nekoliko igara vezane za Slovence te njihov jezik i kulturu. 

Prolaznici su mogli kušati različite slovenske delicije kao što su Mariborske kocke, svima poznate kremšnite, ili Šumi bombone.  Svi smo uživali u prelijepom danu, jedno veliko hvala svim učenicima na njihovom trud i radu!

Profesori stranih jezika

Fotografije možete pogledati u mapi Fotoglerija

 [više]

Svjetski dan srca (4. a)

Autor: Vlatka Vujčić, 30. 9. 2021. 10:12

Ovogodišnji Svjetski dan srca obilježili smo u školskom okruženju 29.rujna 2021. Cilj obilježavanja je skretanje pozornosti na sve rizične čimbenike koji pridonose razvoju bolesti srca i krvnih žila, također naglašeno je kako su osobe s bolestima srca i krvnih žila u povećanom riziku od obolijevanja težih oblika Covid-19. Bolesti srca su ubojica broj jedan u svijetu. Spriječiti razvoj bolesti možemo zdravijom prehranom, bavljenjem tjelesnom aktivnošću, ne pušenjem, reduciranjem prekomjerne tjelesne težine, redovitom kontrolom krvnog tlaka, glukoze i kolesterola u krvi. Razgovarali smo na tu temu i naveli bitne spoznaje. Učenici 4.a razreda individualno su napisali zdrave obrasce ponašanja koje će pridonijeti očuvanju vlastitog srca te kojih će se svakodnevno pridržavati. Važno je od najranije dobi početi voditi brigu o vlastitom zdravlju, povezati se sa svojim srcem i kontrolirati zdravlje svog srca. U situaciji smo gdje se svijet i dalje suočava s pandemijom bolesti Covid-19, no vrlo važno je njegovati svoje srce i biti svjesni vlastitog zdravlja, kao i zdravlja svojih bližnjih.

Valentina Debelić

 [više]

Svjetski dan srca (4. b)

Autor: Vlatka Vujčić, 30. 9. 2021. 09:52

Svjetska zdravstvena organizacija poziva nas svake godine da obilježimo Svjetski dan srca s ciljem da se upozori cjelokupna javnost o učestalosti obolijevanja i umiranja od kardiovaskularnih bolesti u svijetu. Ove godine svjetski dan srca obilježili su i učenici naše škole 4. b razreda (medicinske sestre/tehničari opće njege) pod vodstvom nastavnice Lucije Antolović.

Kardiovaskularne bolesti još uvijek su vodeći javnozdravstveni problem i u svijetu i u Hrvatskoj. Odnose najviše života - čak 18,6 milijuna godišnje.

Iako smo zbog COVIDA-19 izoliraniji nego ikad, možemo se povezati s vlastitim srcem i sa srcima naših bližnjih. Povezati se znači voditi brigu o zdravlju srca, odabrati zdrave životne navike: prestati pušiti, vježbati, zdravo se hraniti, kontrolirati krvni tlak, odlaziti na redovne preglede, koristiti suvremenu tehnologiju u kontroli zdravlja srca ali i brinuti o zdravlju svojih bližnjih. #ČUVAJSRCE.

Lucija Antolović

Fotografije možete pogledati pod "više". 

 [više]

Natječaj za izložbu fotografija na temu "Upoznaj Hrvatsku" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vlatka Vujčić, 9. 9. 2021. 10:53

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku. Više o natječaju možete pogledati pod "više". 

 [više]

KREATIVA COVID-19 SUPROTIVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vlatka Vujčić, 1. 9. 2021. 10:52

Projekt je bio namijenjen učenicima naše škole kojima predaju profesorice Vlasta Galić i Gordana Medić. Cilj je projekta bio izraziti kreativnost u raznim umjetničkim područjima i poticati učenike na stvaralaštvo. Svojim kreativnim radovima prkosili su negativnim učincima pandemije tijekom školske godine 2020./2021.

U literarnom izričaju istaknuli su se: Paula Šalić, Dora Stubičar, Anna Šimić, Katarina Kosor, Nikolina Gagulić, Petra Papac, Martina Papac, Marina Galinović, Matea Jagodanac, Toni Marijanović i Helena Jakšić.

U likovnom izričaju svoju kreativnost izrazili su: Vanesa Zetaković, Marija Gožović, Dora Kiralj i David Reljanović.

Izložbu svojih umjetničkih fotografija pod nazivom Svijet je lijep, a život dar je s neba pripremila je Viktorija Kresić.

Izložba ovoga projekta postavljena je u prostoru škole, a videozapis Viktorijinih fotografija nalazi se privitku pod "više".

Vlasta Galić i Gordana Medić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 1754
Danas: 95
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci / H.D.Genschera 16a, HR-32100 Vinkovci / ss-drastampara-vk.skole.hr / ured@ss-drastampara-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju